Arsenal sikrer sig Champions League-knockoutfase med sejr på seks mål

Arsenal gik videre til knockout-fasen i Champions League for første gang siden 2016 med en 6-0-sejr over Lens på Emirates onsdag aften. The Gunners, der stadig var mærket af det hjerteskærende nederlag, de led i den omvendte kamp mod Lens, kom ud i fuld styrke, fast besluttet på at få hævn over deres franske rivaler. Deres ubarmhjertige angreb flåede Lens-forsvaret fra hinanden og scorede hele fem mål før pausen.

Kai Havertz i en Nike Phantom Fodboldstøvler åbnede målscoringen i det 10. minut, da han udnyttede Gabriel Jesus’ aflevering på Lens-målmand Brice Sambas ti fingre. To minutter senere fordoblede Jesus føringen med et hovedstød på Bukayo Sakas indlæg.

Arsenals angrebsiver fortsatte ufortrødent, da Saka scorede i det 22. minut med et fladt skud ind i midten af målet efter Martin Ødegaards indlæg. Tre minutter senere gjorde Gabriel Martinelli det til 4-0 med et glimrende curlingskud fra kanten af feltet.

Netop som Lens troede, at de var kommet over stregen, slog Arsenal til igen, denne gang ved Ødegaard. Efter at Saka var blevet fældet i feltet, sendte den norske midtbanespiller bolden i mål fra straffesparkspletten og afsluttede dermed en fremragende første halvleg for Arsenal og sendte publikum på Emirates Stadium i ekstase.

Da kampen nærmede sig sin afslutning, blev atmosfæren i anden halvleg mere afdæmpet. Det eneste bemærkelsesværdige straffespark var et kontroversielt straffespark for håndbold, som indskiftede Jorginho roligt sendte i mål i sin billige fodboldstøvler og gav Arsenal et clean sweep.

The Gunners’ evne til at udnytte svagheder i Lens’ forsvar var særligt imponerende. Især Bukayo Saka og Gabriel Jesus havde Lens-forsvarerne i defensiven med deres tempo og snilde. Mål fra seks forskellige spillere understregede yderligere styrken i Arsenals angreb.

Arsenals sejr sikrede ikke kun deres plads i knockout-fasen af Champions League, den sendte også et stærkt signal til deres modstandere. The Gunners har genfundet deres offensive flair og hensynsløshed og vil være en kraft, man skal regne med i de kommende måneder.