Vi gør status over Premier Leagues mest indflydelsesrige spillere i første halvdel af sæsonen 2023-24

Med EURO 2024-kvalifikationskampene i fuld gang og Premier League på vej ind i en kort pause, har vi taget os tid til at gøre status over de spillere, der har haft størst indflydelse i en Nike Mercurial Fodboldstøvler i første halvdel af Premier League-sæsonen 23-24.

Mens spillerne på scoringslisterne har tendens til at være de velkendte navne, er virkningen af spillere, der har udmærket sig på andre områder af spillet i denne sæson, også steget. Disse spillere har måske ikke scoret lige så mange mål eller lavet lige så mange assists som deres holdkammerater, men de har spillet en afgørende rolle i deres holds succes.

Leon Bailey, Erling Haaland og Callum Wilson er eksempler på tre spillere, der har spillet en vigtig rolle i Premier League i denne sæson, hver på deres egen unikke måde.

Leon Bailey Indflydelsesrige indskiftere

Leon Baileys forvandling fra en marginal figur i Aston Villa til en af de mest indflydelsesrige spillere i Premier League har været bemærkelsesværdig. Hans evne til at tilføre fart, direktehed og kreativitet til Villas angreb fra bænken har gjort ham til et værdifuldt aktiv for Aston Villa-holdet.

Baillys statistik taler for sig selv, da hans mål/assist-ratio på 1,58 pr. 90 minutter er den højeste i ligaen i denne sæson. Han har scoret tre mål og lavet tre assists i 340 minutter i 10 kampe.

På trods af sine præstationer har Bailly endnu ikke fået sin Premier League-debut i denne sæson. Emery har dog fundet en måde at maksimere Baillys potentiale på ved at spille ham som indskifter i anden halvleg af kampene for at tilføre holdet tiltrængt energi og angrebstrusler.

Erling Haalands målmaskine

Erling Haalands måltotal har været fænomenal, siden han ankom til Premier League i en Nike Mercurial Fodboldstøvler. Han har scoret utrolige 13 mål i blot 12 ligakampe, hvilket gør ham til den mest scorende angriber i Premier League.

Harlands evne til at score mål kommer ikke kun fra hans afslutninger. Han har fremragende fysiske egenskaber og en umættelig appetit på mål. Han bevæger sig intelligent med bolden og er altid opsat på at udnytte sine chancer.

På trods af sin imponerende målrekord missede Harland kun lidt over en halv kamp i sæsonen 2023/24. Pep Guardiola tøvede ikke med at udskifte ham, når det var nødvendigt, men Harland belønnede altid managerens tillid med sine bidrag.

Callum Wilson: En undervurderet målmaskine

At Calum Wilson er med på denne liste, kommer måske som en overraskelse for nogle, når man tænker på hans relativt korte spilletid i Newcastle United. Men hans målrate på 1,31 mål pr. 90 minutter placerer ham foran Liverpool-duoen Mohamed Salah og Darwin Nunez.

Wilson var ikke altid Eddie Howes førstevalg som angriber, men han fik det meste ud af sine begrænsede muligheder. Han scorede syv mål i fire Premier League-kampe, herunder et mod Brentford og to mod Wolves.

Wilsons evne til at få mest muligt ud af sine styrker, selv med begrænset spilletid, er et bevis på hans evner som angriber. Hans mål har været nøglen til Newcastles imponerende start på sæsonen, og der er ingen tvivl om, at han vil spille en nøglerolle i Newcastles bestræbelser på at slutte i top seks.

Som Premier League-sæsonen skrider frem, bliver det interessant at se, hvordan deres bidrag i en billige fodboldstøvler vil påvirke titelræset og kampen om europæisk kvalifikation.